FC Utrecht voert 'goed gesprek' met UEFA over bekerfinale

1 mei 2020, 20:00

FC Utrecht heeft een goed gesprek gehad met de UEFA. Ondanks dat de Europese voetbalbond de KNVB in het gelijk stelde over het geven van het EL-ticket aan Willem II, zien de Domstedelingen nog steeds opties. Advocaten Frans de Weger en Jeroen Bedaux geloven na het gesprek nog altijd in het uitspelen van de bekerfinale - en bijbehorend Europees ticket, omdat daar nog enkele flexibiliteit zit.

Dat vertellen ze tegenover De Telegraaf na het gesprek, waarin ze 'aanknopingspunten zien' over het uitspelen van de bekerfinale. "De KNVB heeft heel duidelijk gesteld dat 25 mei de lijst met Europa Cup-deelnemers moet zijn ingeleverd. Maar is dat reëel als je naar de plannen van de grote competities kijkt?", vragen de advocaten zich hardop af in het dagblad. In onder andere Spanje, Engeland, Duitsland en Italië is er dan nog geen duidelijkheid, waardoor de UEFA wellicht schappelijk(er) met die datum om kan gaan.

Lees ookUEFA staat achter besluit KNVB en bekrachtigt dat met brief

In Frankrijk is het plan om de twee bekerfinales in augustus te spelen, waardoor er dan pas duidelijkheid komt vanuit de Fransen. Dat is een scenario waarop ook de Domstedelingen nog hopen en daarom het gesprek zijn aangegaan bij de Europese voetbalbond. "We wilden sowieso voorkomen dat het besluit van de KNVB zou worden bekrachtigd door de UEFA zonder het horen van de partij die schade lijdt", vertellen de advocaten. "Dit de meest rechtstreekse en geëigende weg is. Maar we houden alle opties open."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen