Standard Luik waarschijnlijk niet teruggezet naar amateurs

5 mei 2020, 21:13   Bijgewerkt: 6 mei 2020, 15:25

Standard Luik is zeer waarschijnlijk gered van de ondergang. De Belgische club krijgt in tweede instantie alsnog een licentie. Mede dankzij investeringen en leningen van oud-spelers Axel Witsel en Marouane Felliani houdt Luik het hoofd boven water.

Luik kreeg recentelijk geen licentie voor het nieuwe seizoen. De licentiecommissie dreigde de club terug te zetten naar het tweede amateurniveau. Luik had tekenpremies voor zeven spelers niet betaald en er stonden vraagtekens achter de financiële middelen van de vastgoedvennootschap van voorzitter Bruno Venanzi. Hij zou het stadion van Standard voor twaalf miljoen euro kopen, maar er bleek onvoldoende geld op de rekening te staan.

Lees ook: Fellaini leent Standard Luik drie miljoen euro voor licentie

De tienvoudig kampioen van België ging bij het Belgische Arbitragehof voor Sport (BAS) in beroep tegen het besluit van de licentiecommissie. Volgens de Walen betrof het niet betaalde tekengeld een misverstand. Via onder meer Witsel en Fellianni kregen Les Rouches ook het benodigde geld bij elkaar. Tijdens de zitting van dinsdag bleek dit keer alles wel in orde. Binnen een aantal minuten zat het verhoor erop. Volgens Belgische media betekent dit dat Luik de licentie behoudt. Aanstaande zondag komt de officiële mededeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen