Buijs: "Deze maatregelen zijn nodig om club te laten bestaan"

12 mei 2020, 19:54

FC Groningen-trainer Danny Buijs sprak telefonisch met werknemers die de club gedwongen moeten verlaten. "Dan merk je verdriet en teleurstelling. Aan de andere kant tonen ze begrip, zo van: we snappen dat de club iets moet doen in deze situatie'', vertelt de oefenmeester van de financieel zwaar getroffen nummer negen van de Eredivisie.

"Dus daarom heb ik er totaal geen moeite mee dat door de bezuinigingen een groot gedeelte van het inversteringsbudget voor transfers wegvalt", zegt Buijs tegen het Dagblad van het Noorden. Groningen zal door de financiële crisis met een beperkt spelersbudget moeten werken. "Ik ben juist blij dat de club het maximale heeft gedaan om zoveel mogelijk mensen aan boord te houden. Helaas is het niet genoeg geweest voor de elf mensen die gisteren aan de kant zijn gezet. Dat is het meest pijnlijke. Het gaat ook om mensen die hier al werkten toen we nog in het Oosterpark speelden."

Lees ook: Groningen wil spelersbudget in tact laten ondanks crisis

Buijs beseft dat Groningen wel moest ingrijpen. "Als het langer doorgaat zoals nu het geval is, wordt de klap alleen maar groter. Ongetwijfeld kennen andere clubs ook de nodige problemen", zegt hij tegen FOX Sports. "Deze maatregelen zijn nodig om de club te laten bestaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen