'Reddingsplan profvoetbal krijgt steeds meer contouren'

14 mei 2020, 09:38

Het reddingsplan voor het Nederlandse betaald voetbal krijgt steeds meer contouren, schrijft het Algemeen Dagblad. Nog deze maand willen de KNVB, Eredivisie CV, Ajax, AZ, Feyenoord en PSV het plan voorleggen aan minister Martin van Rijn voor Medische Zorg en Sport. Het profvoetbal zal niet om overheidssteun vragen, maar hoopt wel een vangnet af te dwingen.

Het voetbal wil eerst laten zien bereid zijn te willen bezuinigen om de financiële gevolgen van de crisis te beperken. 'Maar mocht de crisis nog maanden aanhouden, met langdurig lege stadions, dan hoopt het wél een vangnet af te dwingen bij de overheid. Als ons profvoetbal werkelijk een jaar of langer zonder publiek moet spelen, overleeft bijna geen enkele club. Elke club is bij de bedrijfsvoering afhankelijk van recettes, sponsorgeld en horeca. Zonder steun houdt het betaald voetbal hier dan (in zijn huidige vorm) feitelijk op te bestaan', aldus het AD.

Er is ook nagedacht over een anderhalvemetersamenleving in stadions. 'Als clubs slechts een kwart van de toeschouwers mogen toelaten, brengt dat meer kosten met zich mee dan dat het inkomsten oplevert', schrijft het AD. Het spelen van wedstrijden zonder publiek zou zelfs voordeliger zijn. 'In het reddingsplan wordt dan ook nadrukkelijker gemikt op een scenario waarbij het publiek verplicht mondkapjes draagt. Met geen of amper publiek lijden clubs vele miljoenen verlies, naar schatting acht tot negen miljoen per week.'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen