De Kuip klopt aan bij gemeente vanwege financiële problemen

17 mei 2020, 16:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord-stadion De Kuip zit in de financiële problemen. De inkomsten zijn volledig weggevallen, doordat de Rotterdammers geen wedstrijden meer spelen dit Eredivisie-seizoen als gevolg van de coronacrisis. Daardoor doet het een verzoek bij de gemeente voor financiële hulp.

Dat schrijft RTV Rijnmond. Wethouder Arjan van Gils bevestigt dat De Kuip in financiële moeilijkheden zit en dan gaat het dus om het stadion an sich. "Er is geen steunaanvraag van de voetbalclub Feyenoord. Het gaat vanuit het stadion. Zij komen mogelijk in een overbruggingsperiode geld te kort. Het stadion doet beroep op de regelingen die er al zijn. De KNVB is ook bezig met regelingen, maar dan voor de clubs", verduidelijkt Van Gils.

De gemeente zou volgens hem een goede rol kunnen spelen in het overeind houden van het stadion, al zal dat niet met een blanco cheque gebeuren. "Soms is dat een overbruggingskrediet en soms is het misschien een renteloze lening over een periode. Of soms is het, hey, misschien kunnen wij wel zorgen dat je geld kan verdienen. Doordat we opeens parkeerplekken huren of dingen organiseren, die in plaats komen, waardoor je inkomsten hebt", legt Van Gils uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen