Ook FC Utrecht is akkoord met selectie over salarisverlaging

24 mei 2020, 11:24   Bijgewerkt: 24 mei 2020, 17:30

FC Utrecht heeft met de spelersgroep een akkoord bereikt over een tijdelijke salarisverlaging. In navolging van onder andere PSV, VVV-Venlo, FC Groningen en PEC Zwolle is de club uit de Domstad naar buiten getreden met een officiële verklaring. Ze hebben de adviezen uit het collectieve akkoord, gesloten door de Federatie Betaald Voetbal Organisaties (FBO), de spelersvakbonden VVCS en ProProf en de CBV (Coaches Betaald Voetbal) als basis genomen.

"Vanaf minuut 1 was iedereen bereid mee te denken met de club", vertelt aanvoerder Willem Janssen (foto). "De directie heeft de spelersraad – die in eerste instantie betrokken was bij de gesprekken omtrent de tijdelijke salarisverlaging - meegenomen in de plannen die er lagen, dat er ondanks de huidige inkomstenderving gekeken wordt naar wat er wél kan en waar de volgende stappen gezet kunnen worden als club zijnde. (…) Ook als blijk van waardering en solidariteit richting deze trouwe supporters en partners hebben wij het voortouw genomen door middel van deze tijdelijke salarisverlaging. Ik ben blij dat we een unaniem akkoord hebben bereikt."

Algemeen directeur Thijs van Es laat ook weten dat de spelers duidelijk hun steentje wilden bijdragen. "De spelersgroep staat volledig achter deze plannen, waar we natuurlijk trots op zijn. Vanuit het hart zijn, in navolging van ons als directie, alle spelers en stafleden unaniem akkoord gegaan met de tijdelijke verlaging", laat hij weten. Om welke percentages het exact gaat dat ingeleverd wordt, is niet bekend gemaakt.

Lees ookAkkoord vakbonden spelers en clubs: solidair inleveren

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen