Bergkamp kijkt vooruit: "Ajax is een afgerond hoofdstuk"

30 mei 2020, 10:03

Dennis Bergkamp ambieert een terugkeer als trainer. De voormalig 51-jarige aanvaller staat graag weer op het veld. De kans is groot dat dit buiten Nederland gebeurt. "Misschien weer met jeugd werken, om die naar het eerste team te brengen", zegt hij.

"Waarschijnlijk ga ik dat in het buitenland doen, misschien wel in Engeland", vertelt Bergkamp aan The Daily Mail. Tweeënhalf jaar geleden werd hij weggestuurd bij Ajax en verdween Bergkamp op de achtergrond. "Ajax is een afgerond hoofdstuk. Ik wil verder kijken."

Bij Ajax zat Bergkamp in het technisch hart. "Ik wilde de verbinding vormen tussen de jeugd en het eerste team. We waren op de goede weg. Helaas is het abrupt en op een slechte manier afgelopen. In het voetbal moet je verder. Mijn volgende stap is weer op het veld staan."

Favoriete doelpunt

In het gesprek met de Engelse krant benoemt ook zijn favoriete doelpunt. Voor Bergkamp is dat zijn treffer op het WK van 1998 tegen Argentinië en niet zijn pirouette tegen Newcastle United. "De goal tegen Argentinië was specialer voor mij. Uren werken aan balbeheersing, afwerking, voetenwerk en balans kwam bij die goal samen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen