Pfennings: "Er is concrete interesse in Diemers, Ciss en Semedo"

31 mei 2020 – Fortuna Sittard hoopt ook deze zomer ondanks de coronacrisis aantal sterkhouders te verkopen. Het is een belangrijke bron van inkomsten van de Limburgse profclub. "Momenteel is er concrete interesse in Mark Diemers, Amadou Ciss en Lisandro Semedo", vertelt Ivo Pfennings, algemeen directeur van Fortuna Sittard.

Pfennings: "Er is concrete interesse in Diemers, Ciss en Semedo"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat stelt hij tegenover de NOS. Van Diemers is al veel langer bekend dat er interesse is – FC Groningen is het meest concreet –, maar ook voor Ciss en de afgelopen seizoen verhuurde Semedo wacht mogelijk dus een transfer. "Transfers zijn heel cruciaal. Getalenteerde spelers ontwikkelen en na één of twee jaar doorverkopen aan een grotere club, dát is ons bedrijfsmodel", aldus Pfennings. "Ons doel is om een of twee transfers per jaar te doen."

Lees ook: Fortuna hoopt met geld Ilicali te groeien in spelersbudget

Toch hoeft de club niet per se te verkopen in de zomer als de boden opeens te laag zijn voor een transfer door de coronacrisis. "We hoeven niet per se te verkopen. Ik kijk naar het belang van de club. Corona of geen corona: een speler vertegenwoordigt waarde. Overhaast handelen heeft geen zin. Het hele transfercircus moet nog op gang komen", aldus Pfennings.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd