ADO Den Haag neemt De Boer transfervrij over van Swansea

2 juni 2020 – ADO Den Haag heeft zich dinsdag (vandaag) definitief verzekerd van de diensten van Kees de Boer (20). De middenvelder komt transfervrij over van Swansea City, waar zijn contract deze zomer afliep. Hij tekent een verbintenis voor twee seizoenen in de Hofstad.

ADO Den Haag neemt De Boer transfervrij over van Swansea

"We zijn zeer tevreden met de komst van Kees, een jongen waar nog veel rek in zit", licht Martin Jol, hoofd van het technisch hart, toe. "Hij is een middenvelder met een brede basis, die veel dingen gemakkelijk afgaat. Er kan een mooie voetbaltoekomst voor Kees weggelegd zijn, zeker als hij nog een paar specifieke elementen weet toe te voegen aan zijn spel."

De Boer debuteerde al in het eerste team van de club uit het Championship, maar maakte zijn minuten vooral in het O23-team, waarin hij een vaste waarde was. Zijn jeugdopleiding genoot hij bij FC Volendam en Ajax, dat hij in 2017 verliet voor een avontuur bij Swansea. Toch is de voetballer blij om terug te zijn in Nederland.

 "ADO Den Haag toonde afgelopen winter al interesse en ik heb een positief gevoel overgehouden aan de gesprekken. Ik heb ADO Den Haag ook altijd al een mooie club gevonden", vertelt de middenvelder. "Het plaatje past bij de keuze en de stap die ik op dit moment wilde maken. Ik wil mezelf ontwikkelen en laten zien aan het Nederlandse publiek. Hopelijk wordt het een mooi seizoen voor ADO Den Haag."

Eredivisie

gerelateerd