Sparta geeft Gravenberch kans met eenjarig contract

5 juni 2020 – Sparta Rotterdam heeft zich voor komend seizoen versterkt met Danzell Gravenberch. De aanvaller komt transfervrij over van FC Dordrecht, waar zijn contract afliep en hij het afgelopen half jaar speelde. De voorhoedespeler krijgt een kans om zich te laten zien, waardoor zijn verbintenis in eerste instantie voor één seizoen is.

Sparta geeft Gravenberch kans met eenjarig contract

Dat maakt Sparta Rotterdam bekend. Het is een opvallende transfer, want de loopbaan van Gravenberch leek in het slop te zitten. "Danzell is een jongen die een goede opleiding heeft gehad en nu bereid is alles te geven voor een nieuwe kans op het hoogste niveau", legt technisch directeur Henk van Stee de transfer uit. De jeugdopleiding doorliep Gravenberch bij Ajax. Hoewel hij werd opgeleid als spits, maakte hij in het verre verleden ook minuten als verdediger.

Bij Sparta Rotterdam komt hij als aanvallende versterking. "Na de winterstop heeft hij als aanvaller indruk gemaakt met zijn spel en fysieke inbreng. Dat zijn kwaliteiten die we in onze selectie kunnen gebruiken. Met hem halen we iemand binnen die gemotiveerd is en op basis van een prestatieovereenkomst een nieuwe kans in de Eredivisie wil grijpen. In eerste instantie tekent hij voor één seizoen, maar als het van beide kanten bevalt, zullen we kijken naar mogelijkheden dit te verlengen."

Gravenberch speelde eerder tussen 2015 en 2016 ook voor FC Dordrecht. De voormalig jeugdinternational speelde ook voor NEC, het Roemeense Universitatea Cluj, Reading en SV Roeselare, alvorens hij afgelopen winter terugkeerde op het tweede niveau van Nederland. Daar maakte hij in acht optredens twee doelpunten en verdiende hij een kans op Het Kasteel.

Eredivisie

gerelateerd