HSV geeft mede door fout van Letschert opnieuw zege weg

8 juni 2020, 22:31

Hamburger SV heeft maandagavond een dure zege uit handen tegen Holstein Kiel in de 2. Bundesliga. Ondanks dat het tot twee keer toe een voorsprong weggaf, een treffer van Rick van Drongelen werd afgekeurd en een door Timo Letschert versierde strafschop werd teruggedraaid door de VAR, leek de ploeg lang op weg naar een zege. Diep in blessure maakte Lee Jae-Sung echter gelijk, nadat Letschert niet stapte. Desondanks had het overigens een luchtje van buitenspel. HSV verzuimt door de 3-3 remise de tweede plaats van VfB Stuttgart overnemen.

De beide Nederlandse verdedigers begonnen in de basis bij Hamburger SV. Ze konden echter niet voorkomen dat Alexander Mühling binnen tien minuten de score opende namens de bezoekers. Nadat er van de laatste vier duels slechts één gewonnen werd, betekende dat de volgende domper voor HSV, dat eerder dit weekend Stuttgart wel punten zag verspelen aan VfL Ösnabruck (0-0).

Daardoor kon HSV bij een zege op doelsaldo de tweede plaats, die rechtgeeft op promotie, overnemen - mits het zou winnen maandagavond. Ondanks dat de gelijkmaker van Van Drongelen even daarna werd afgekeurd door de VAR vanwege buitenspel, maakte Aaron Hunt enkele minuten later vanaf elf meter alsnog gelijk. Meteen daarna zette Joel Pohjanpalo de thuisploeg op voorsprong.

Zoals wel vaker de laatste weken gaf HSV, waar Van Drongelen het laatste deel afsloot als aanvoerder, een zege in blessuretijd uit handen. Pohjanpalo kopte uit een corner nog wel knap zijn tweede van de avond binnen, maar Holstein Kiel bleef aandringen. Via onder andere een kopbal van Hauke Wahl was het al dicht bij de gelijkmaker, die uiteindelijk in de absolute slotsecondes viel. Lee ging hard door na een slim lobje als steekpass, waarbij Letschert als laatste man te laat stapte. Desondanks leek het buitenspel, maar werd de treffer wel goedgekeurd. Daardoor gaf HSV net als tegen Stuttgart en Greuther Fürth een zege weg en blijft het op de derde plaats bungelen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen