Beerens nog één seizoen prof: "Ik heb hier een goed contract"

11 juni 2020, 23:33

Roy Beerens staat voor zijn laatste seizoen als profvoetballer. De 32-jarige aanvaller wil zijn nog eenjarige contract bij Vitesse uitdienen en acht de kans groot dat hij daarna stopt. "Ik heb er nog steeds plezier in, als ik op het trainingsveld sta", zegt hij.

"Ik heb hier een goed contract, dat nog een seizoen doorloopt. Dat contract ga ik uitdienen, ik moet natuurlijk ook gewoon voor mijn familie zorgen", aldus Beerens in gesprek met Voetbal International. "Ik heb zeker nog de motivatie om een jaar te strijden voor mijn plek, maar daarna is de kans wel 95 procent dat ik ga stoppen."

Beerens speelde 470 dagen zijn laatste officiële wedstrijd voor Vitesse. Na een meningsverschil met toenmalig trainer Leonid Slutsky raakte hij op een zijspoor. Edward Sturing haalde hem weer bij de selectie, maar had Beerens nog een enorme fysieke achterstand. "Dus ik was niet zomaar weer wedstrijdfit. Ik heb een helft meegedaan bij de beloften en was op de goede weg, maar toen werd het seizoen natuurlijk stilgezet vanwege het coronavirus. Op sportief gebied was dat voor mij wel extra zuur."

Als zijn carrière erop zit, wil Beerens actief blijven in de voetbalwereld. "Ik wil graag jonge spelers gaan begeleiden, daar heb ik al een aantal gesprekken over gevoerd. Ik denk het op dat gebied ook juist kan helpen, dat bij mij niet alles vanzelf is gegaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen