'Amerikaan wil Newcastle voor nog meer geld overnemen'

17 juni 2020, 13:16

Een nieuwe gegadigde heeft zich gemeld voor de overname van Newcastle United. De Amerikaanse tv-magnaat Henry Mauriss zou een bod van circa 390 miljoen euro hebben gedaan. Dit ligt flink hoger dan het Saoedische bod van rond de 340 miljoen euro.

Dat is wat Sky Sports meldt. De doorgaans betrouwbare Britse omroep heeft vernomen dat Mauriss de overname nog voor de start van het nieuwe seizoen gedaan wil hebben. De 56-jarige Amerikaan is directeur van Clear TV, dat een portfolio met verschillende televisieplatforms beheert.

De afgelopen maanden leek Newcastle in handen te komen van de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman. Hoewel er met de club al een akkoord bereikt is, moet de Premier League de overname nog goedkeuren en is het maar de vraag of dat gebeurt.

De overname bevindt zich al een tijdje op drijfzand. Volgens wereldhandelsoranganisatie WTO (World Trade Organization) zit Saoedi-Arabië achter de streamingsdienst beoutQ dat illegale wedstrijden uitzendt. Investeerders die zich schuldig maken aan dergelijke misdrijven worden niet toegelaten in de Premier League. Vanwege de mensenrechtenkwestie in Saoedi-Arabië liet ook Amnesty International zich ook kritisch uit.

Lees meer: Saoedische overname Newcastle United niet langer een zekerheid

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen