Officieel: Jans tekent contract voor één seizoen bij FC Twente

17 juni 2020, 14:06   Bijgewerkt: 17 juni 2020, 14:26

Ron Jans is officieel de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente. De oefenmeester tekent een contract voor één seizoen in Enschede en is daarmee de opvolger van Gonzalo García, die na één jaar moest vertrekken. De geruchten van zijn komst hingen al enkele dagen in de lucht, maar is inmiddels bevestigd door de Eredivisie-club. Daarmee krijgt de club de zo gewenste Nederlandse hoofdtrainer. 

Dat schrijft FC Twente op het clubkanaal. "Ik kijk uit naar deze uitdaging bij FC Twente. Er wacht hier een grote klus, er moet veel gebeuren, maar ik vind het heerlijk om weer aan de slag te gaan", aldus de oefenmeester. Dat er veel moet gebeuren, is een understatement, want de selectie stroomt bijna volledig leeg deze zomer. De huidige selectie voor komend seizoen bestaat uit vier doelmannen, twee verdedigers, vijf middenvelders en één aanvaller.

Toch is Jans vol vertrouwen over een het avontuur in Enschede. "Afgelopen week heb ik goede gesprekken gehad met Jan Streuer, hij heeft me meegenomen in de plannen van de club. Het is een leuke bijkomstigheid dat ik terug ben in de provincie waar ik geboren ben. De mentaliteit van de mensen in Twente spreekt me erg aan, dat geeft een goed gevoel." Donderdag volgt de perspresentatie van de coach. 

Eerder was Jans werkzaam bij FC Groningen, sc Heerenveen, Standard Luik, PEC Zwolle en FC Cincinnati, waar hij afgelopen winter vertrok vanwege een racisme-rel. Jans was niet de enige kandidaat bij FC Twente: FC Emmen's Dick Lukkien hield de boot zelf af en de Duitser Alexander Zorniger weigerde na uitspraken van technisch directeur Streuer. Die wilde een Nederlandse coach en is in die missie in elk geval geslaagd.

Lees ookFlinke puzzel voor FC Twente's technisch directeur Streuer

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen