Rutte: "Neem grote toeters mee en fluister 'hoera'"

24 juni 2020, 19:56

Mark Rutte is tijdens de persconferentie van woensdag dieper ingegaan op de nieuwe coronamaatregelen. Vanaf 1 september mogen er weer fans in de voetbalstadions aanwezig zijn, zij het op anderhalve meter afstand van elkaar. Ook mag er niet gezongen en uitgebreid gejuicht worden. Rutte heeft daar toelichting bijgegeven.

"We krijgen meer ruimte door afstand te houden, anders moeten we toch meer beperkingen doorvoeren", zei de premier. Hij was positief, maar zodra gezien wordt dat er toch weer problemen ontstaan, zal er worden ingegrepen. "Het is simpel: als dat toch gaat gebeuren, dan gaat het weer dicht", sprak Rutte. "Neem van die grote toeters mee die je kunt indrukken als er een doelpunt wordt gemaakt, en fluister 'hoera', maar niets meer. Waarom? Het is allemaal niet leuk, maar we weten inmiddels uit alle onderzoeken dat de kans groot is dat het virus zich verspreidt als je bijvoorbeeld zingt of schreeuwt."

In de buitenlucht vindt de besmetting van corona minder goed plaats, weet Rutte. Toch is de premier ook op de hoogte van het feit dat er rondom het Champions League-duel tussen Atalanta Bergamo en Valencia veel mensen besmet zijn geraakt. "Het voetbalstadion in Bergamo was een van de grootste virushaarden in de wereld. Dat is een superspread event geweest en dat was ook in de open lucht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen