Fortuna Sittard verkoopt Ciss aan Franse Amiens

27 juni 2020, 19:22

Fortuna Sittard heeft na Mark Diemers een volgende transfersom geïncasseerd: de club heeft Amadou Ciss zaterdag officieel verkocht aan het Franse Amiens SC. De club die vanaf volgend seizoen op het tweede niveau speelt in Frankrijk heeft de twintigjarige Senegalees voor vier seizoenen vastgelegd.

"Dit is precies wat we als club willen. We bieden jonge talenten de kans om zich verder te ontwikkelen en minuten te maken op het hoogste niveau van Nederland, met als doel de volgende stap in hun loopbaan te maken", legt algemeen directeur Ivo Pfennings uit. "Amadou en Mark Diemers laten deze zomer zien dat spelers zich bij Fortuna Sittard kunnen ontwikkelen en doorgroeien." Bovendien is het een financiële opsteker voor de Limburgers, die eerder aangaven te leven van dergelijke transfers. Pfennings noemde dat het 'bedrijfsmodel' van Fortuna. 

Lees ookPfennings: "Er is concrete interesse in Diemers

De multi-inzetbare aanvaller scoorde in het afgelopen seizoen zes keer in 24 wedstrijden voor Fortuna. In zijn eerste seizoen had hij geen grote bijdrage bij de Limburgse club. Eerder kwam hij uit voor het Franse FC Pau, waar hij zich in de kijker van Fortuna Sittard speelde. Hoe hoog de transfersom bedraagt, is niet bekend gemaakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen