Mourinho: "Man op het veld is de scheidsrechter niet meer"

3 juli 2020, 11:06

José Mourinho beleefde donderdag een slechte dag met Tottenham Hotspur in de Premier League. Zijn ploeg verloor met 3-1 van Sheffield United, mede door een opmerkelijke beslissing van de arbitrage. Een doelpunt van Harry Kane werd namelijk afgekeurd wegens een vermeende handsbal van Lucas Moura.

Bij een 1-0 achterstand werd er een overtreding begaan op Lucas, die al vallend de bal tegen zijn schouder aangeschoten kreeg. De bal kwam daarna bij Kane terecht die de bal in het doel vuurde. Een zuiver doelpunt, maar de VAR greep in omdat Lucas hands gemakt zou hebben. Een belachelijk beslissing, vindt Mourinho. "De scheidsrechter zit tegenwoordig op kantoor", briest de Portugees bij de BBC. "Ik word niet boos op de man op het veld, want hij is de scheidsrechter niet meer. Ik vind dat de man op het veld altijd de verantwoordelijkheid moet hebben en de beslissingen moet nemen. Op kantoor moeten ze alleen ondersteunen."

Nu gebeurt het vaak andersom, weet Mourinho. De Portugees spreekt van een zorgwekkende ontwikkeling. "We gaan een kant op die niet goed is voor deze prachtige sport", zegt hij. Door de nederlaag staat Tottenham negende in de Premier League. "We moeten het zelf ook beter doen. We kunnen niet sterven nadat er een ongunstige beslissing wordt genomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen