Idrissi wil weg bij AZ en mikt op buitenlandse transfer

9 juli 2020, 21:12

Oussama Idrissi heeft er geen onduidelijkheid over laten bestaan: hij wil weg bij AZ. In een interview met De Telegraaf laat hij weten te willen vertrekken bij de nummer twee van de Eredivisie. Volgens Idrissi (24) is hij uitgeleerd in Alkmaar en wil hogerop.

"Als je ergens bent uitgeleerd, heb je een nieuwe uitdaging nodig", klinkt het tegenover de krant. Dit seizoen maakte hij dertien goals en was hij ook goed voor drie assists. Een vormdip bleef dit seizoen uit, waardoor Idrissi denkt aan een vertrek. "Ik heb laten zien dat ik te allen tijde betrouwbaar was voor het team, zowel qua uitvoering van mijn taken als het niveau dat ik voor ogen had."

Buitenland

Een stap naar het buitenland heeft voor Idrissi de voorkeur, al laat hij zich niet uit over een competitievoorkeur. "Dat AZ niet mijn eindstation zou zijn, was al duidelijk toen ik hier binnenkwam. Het zou gek zijn als ik die ambitie niet zou hebben." In de jeugd bij Feyenoord brak Idrissi niet door, maar via FC Groningen en dus AZ speelt de buitenspeler alsnog in de top van Nederland.

Daar wilt hij nu dus weg. Een langer verblijf bij de Alkmaarders en de Eredivisie is echt ondenkbaar voor Idrissi en zijn enclave. Voor zijn ontwikkeling wil hij verder kijken. "De Eredivisie heeft niet de intensiteit en de clubs om op topniveau te kunnen meedoen. Daardoor komen nauwelijks topspelers naar Nederland, de topspelers die er wél zijn blijven hier meestal niet heel erg lang."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen