Unieke flaters Van Dijk en Alisson leiden cruciale zege Arsenal in

15 juli 2020, 23:44

Blunders van Virgil van Dijk en Alisson Becker hebben ervoor gezorgd dat Arsenal een broodnodige zege in de strijd op Europees voetbal heeft geboekt. The Gunners kwamen door een goal van Sadio Mané op achterstand, maar nog voor rust gaven flaters van Van Dijk en Alisson de Londenaren een vrijgeleide om de vrij onverdiende en in de ogen van de titelwinnaars onnodige overwinning te pakken: 2-1.

De bezoekers zijn al wekenlang kampioen van de Premier League en hebben in de competitie eigenlijk nergens meer om voor te spelen. De focus gaat langzaamaan op de Champions League, die in augustus hervat wordt. Toch trad de ploeg van Jürgen Klopp met nagenoeg de sterkste elf aan in het Emirates Stadium. Daar moesten Mikel Arteta en consorten winnen in de race om Europees voetbal.

Na een vlakke start was het Mané die voor de openingsgoal zorgde. De Senegalees rondde een prachtige aanval af nadat hij perfect werd bediend door Andrew Robertson. Blijdschap bij Liverpool, waar Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk een basisplaats hadden. [a,https://www.fcupdate.nl/video/17401/zeldzaam-moment-virgil-van-dijk-blundert-gigantisch/,_blank,De aanvoerder ging kort na de 0-1 gigantisch in de fout]. Onder lichte druk leverde hij de bal zomaar in bij Alexandre Lacazette, die Alisson omspeelde en de gelijkmaker binnenschoot: 1-1.

Eigenlijk bleef Liverpool daarna oppermachtig, maar ook kort voor rust gooide het weer de eigen ruiten in. Toen was het Alisson met een zwakke trap, waarna uiteindelijk Nelson de 2-1 uit de draai scoorde.

Het waren lange tijd de enige twee schoten van Arsenal, in tegenstelling tot de bijna twintig van Liverpool. Het verschil in kwaliteit was gigantisch, maar de koploper wist de 2-2 maar niet te maken. Het normaliter verdedigend zo onzekere Arsenal bleef op de been en pakte drie zeer belangrijke punten.

De overwinning betekent voor Arsenal een sprongetje naar de negende plaats. En in de laatste twee duels is nog alles mogelijk, want nummer zes Wolverhampton Wanders heeft maar drie punten meer en ook Tottenham Hotspur (zevende) en Sheffield United (achtste) zijn nog te pakken. Dankzij de flaters van Liverpool dus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen