Dekker: "Er is geen slechter moment om uit contract te lopen"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

21 juli 2020 – Rick Dekker is nog op zoek naar een nieuwe club. De 25-jarige middenvelder vertrok na zes jaar bij PEC Zwolle en dat deed echt wat met hem. Bij het afscheid van de ploeg kon hij tranen niet onderdrukken.

Dekker: "Er is geen slechter moment om uit contract te lopen"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Door de coronacrisis nam hij zonder de fans afscheid van de club. "Je stelt je je een afscheid heel anders voor", vertelt Dekker over het afscheid van twee maanden geleden. "Dat moest nu zonder familie en vrienden in het spelershome en erger nog, zonder de toeschouwers met wie je zes jaar lang lief en leed hebt gedeeld. Dat vind ik heel jammer", zegt hij tegen De Stentor. "Ik heb hier zes jaar gespeeld. Mijn vriendin is Zwolse en ik woon hier. Ik ben een Zwollenaar geworden."

Het afscheid deed dus echt iets met hem. "Ik zei iets van dat het staan voor je teamgenoten om afscheid te nemen me toch moeilijker afging dan gedacht en toen schoot ik wel even vol, ja. Teamgenoten begonnen te juichen en te klappen. Dat geeft denk ik wel aan dat ik goed in de groep heb gelegen. Met de meeste jongens heb ik echt een goede band. Met Sam Kersten ben ik het afgelopen jaar veel opgetrokken, daarvoor met Clint Leemans."

Nu zal hij op zoek moeten naar een nieuwe club. Dat is niet eenvoudig, zo blijkt. "Er is geen slechter moment om uit je contract te lopen. Ik voel corona echt. Ik heb de afgelopen zes jaar een aardig cv opgebouwd. Ik denk dat het me ook nog wel aan een mooie club gaat helpen, maar ik weet ook dat ik die zonder het virus waarschijnlijk al had gehad."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd