Johan Cruijff ArenA heeft miljoenen nodig door corona

27 juli 2020, 08:36

De Johan Cruijff ArenA zit in financiële moeilijkheden. Het stadion is hard op zoek naar miljoenen om de coronacrisis te overleven. Sinds de uitbraak van het virus is het stadion vrijwel niet meer in gebruik en klopte het daarom reeds aan bij de ABN Amro. Toch kwam het nog niet tot een akkoord.

Dat schrijft De Telegraaf. Ajax, naast hoofdgebruiker ook aandeelhouder van het stadion, ging namelijk niet akkoord met de voorwaarden die de bank stelde aan het lenen van de benodigde zes miljoen euro. Dat heeft het onderkomen nodig om te overleven als er een heel seizoen zonder publiek gespeeld gaat worden in de Eredivisie. De voorwaarden van de overeenkomst met de bank waren echter dusdanig streng, dat Ajax geen handtekening wilde zetten.

Lees ookAjax klopt aan bij ArenA voor verlaging huurlasten

Zo moest een lopend krediet van tien miljoen euro van Ajax aan de Johan Cruijff ArenA worden omgezet in een achtergestelde lening en daarmee gingen de Amsterdammers niet akkoord. Wel blijven de partijen in gesprek om alsnog tot een oplossing te komen, zo laat algemeen directeur van het stadion Henk Markerink weten.

Ajax laat tegenover de ochtendkrant weten mee te willen denken me het stadion, dat in het slechtste geval dus zo'n zes miljoen euro nodig heeft. De Eredivisie-club is naast aandeelhouder namelijk ook een belangrijke partner van het stadion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen