Spotgoedkope Veltman had meer opties buiten Brighton

30 juli 2020, 09:22   Bijgewerkt: 30 juli 2020, 09:27

Joël Veltman had veel meer opties dan Brighton & Hove Albion alleen. De verdediger van Ajax rondde woensdagavond zijn transfer naar de Premier League af en deed dat vooral omdat hij heel graag naar de hoogste afdeling in Engeland wilde. Atalanta Bergamo en Olympique Lyon waren bijvoorbeeld ook concreet.

Dat vertelt journalist Freek Jansen tijdens de Pantelic Podcast. Zowel de Italiaanse club als ook Franse club was volgens hem concreet, terwijl dat eerder al gold voor Olympique Marseille, maar Veltman wilde per se naar de Premier League. Bovendien maakte Brighton & Hove Albion een goede indruk, omdat ze hem al drie jaar zouden volgen. In hem zien ze een potentiële rechtsback of als centrale verdediger in een vijfmansdefensie.

Lees ook: Veltman koos 34 voor Nouri en kijkt uit naar Premier League

Lage transfersom

Dat er zoveel interesse was voor de ervaren Veltman (28), heeft ongetwijfeld met zijn afkoopsom te maken. Volgens de regionale rondom Brighton én Sky Sports is er slechts 900.000 pond (nog geen miljoen euro) overgemaakt naar Ajax, dat Veltman nog tot en met 2021 onder contract had staan. Afgelopen zomer kon hij ook vertrekken, maar is toen op voorspraak van Erik ten Hag toch in Amsterdam gebleven, waarbij er een clausule zou zijn bedongen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen