Almere City sluit deal met Internazionale en huurt Emmers

8 augustus 2020, 15:44   Bijgewerkt: 8 augustus 2020, 15:50

Almere City heeft zaken gedaan met Internazionale: Xian Emmers speelt komend seizoen op huurbasis in Flevoland. De 21-jarige middenvelder speelde in enkele jeugdelftallen van Inter en werd de afgelopen seizoenen gestald bij Cremonese (Serie B) en Waasland-Beveren (Pro League). "Ik had meerdere opties, maar het gevoel dat ik bij Almere City FC kreeg, had ik bij de andere clubs niet", licht de in Zwitserland geboren Belg toe.

Emmers doorliep de jeugdopleiding van Racing Genk en vertrok op zijn zestiende naar Internazionale. Bij de Nerazzurri speelde hij in O17 en O19. Ook behoorde de Belgisch jeugdinternational een paar keer tot de wedstrijdselectie van het eerste elftal, maar tot een officieel debuut kwam het nooit.

Almere zit in hem een meerwaarde. "Hij heeft gespeeld op het hoogste niveau in België, in de Italiaanse Serie B en hij heeft meermaals de voorbereiding meegedraaid met de hoofdmacht van Internazionale. Die ervaring neemt hij met zich mee", zegt technisch manager Teun Jacobs op het clubkanaal van Almere. "Het is een jongen die tweebenig is en veel diepgang in zijn spel legt. Wij zijn blij dat we hem kunnen toevoegen aan onze selectie."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen