FC Barcelona vindt in Planes (52) opvolger van Abidal

19 augustus 2020, 11:25   Bijgewerkt: 19 augustus 2020, 11:39

FC Barcelona heeft razendsnel een opvolger gevonden voor de vertrokken Eric Abidal. Rámon Planes (52) is de nieuwe technisch directeur met wie Ronald Koeman - wiens komst alleen nog bevestigd moet worden door de Catalanen - moet gaan samenwerken. Hij was eerder werkzaam bij ondere andere Espanyol, Rayo Vallecano en Getafe.

Dat heeft FC Barcelona woensdagochtend bekend gemaakt. Abidal vertrok dinsdag - al dan niet vrijwillig - bij FC Barcelona, waar een grote renovatie plaatsvindt deze zomer. Planes is de eerste man die wordt aangesteld in Camp Nou, waarna het officiële bericht van Koeman snel zal volgen. Verdere details over de komst van Planes zijn nog niet gecommuniceerd. Dat volgt wellicht tijdens de presentatie later vandaag (woensdag).

Lees ook: Dit staan Koeman en Planes te wachten bij zijn aanstelling bij FC Barcelona

Planes staat een flinke klus te wachten, aangezien de selectie gerenoveerd moet worden. Er moet een flinke verjongingskuur worden doorgevoerd en ook moet de balans worden hersteld in de A-selectie. Flink nadeel voor Planes is het feit dat de Catalanen een schuld van bijna een miljard euro hebben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen