'FC Utrecht en Elia akkoord: tweejarig contract in de maak'

19 augustus 2020, 11:58   Bijgewerkt: 19 augustus 2020, 13:15

Eljero Elia (33) gaat zeer vermoedelijk op korte termijn de overstap maken naar FC Utecht. Beide partijen hebben woensdagochtend in een 'geheime' meeting een mondeling akkoord bereikt over een verbintenis van twee seizoenen. De buitenspeler is transfervrij na zijn vertrek bij Istanbul Basaksehir.

Dat schrijven onder andere De Telegraaf en Voetbal International, terwijl dinsdagavond de geruchten al verder naar buiten kwamen dat er een deal in de maak zou zijn. De clubleiding van de Domstedelingen onder leiding van eigenaar Frans van Seumeren en technisch directeur Jordy Zuidam hebben Elia enthousiast gekregen voor de plannen van FC Utrecht, dat komend seizoen een serieuze gooi wil doen naar de bovenste plekken.

Lees ookAmbitieus Utrecht wil top-drie aanvallen komend seizoen

Elia gelooft in het verhaal en denkt daarin een rol te kunnen vervullen. De aanvaller wil na veel buitenlandse avonturen graag terugkeren naar Nederland, waar hij ook aanbiedingen kreeg van FC Groningen en ADO Den Haag. Met die laatste club zou hij net als met FC Twente om tafel over een mogelijke terugkeer, maar dat lijkt met deze doorbraak van de baan. Eerder deze week werd [a,https://m.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371202/fc-utrecht-haalt-mahi-na-jaar-terug-naar-de-eredivisie/,_blank,Mimoun Mahi gepresenteerd bij FC Utrecht]. 

Eerder kwamen Elia uit voor onder andere Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen, Feyenoord en FC Twente. De laatste jaren sleet hij in Turkije bij Istanbul Basaksehir, met wie hij afgelopen jaar de landstitel werkte. Ook uit het buitenland was er veel belangstelling voor Elia, maar hij geeft er de voorkeur aan in Nederland te blijven.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen