Blind: "Je hebt het meegemaakt en dat vergeet je niet"

28 augustus 2020 – De medische problemen veranderen de kijk van Daley Blind op het voetbal. Dat vertelt de Ajacied in een interview met De Telegraaf, dat hij vorige week gaf voordat de verdediger dinsdag naar de grond zakte. Het overkwam hem in december voor het eerst, toen een hartspierontsteking aan het licht kwam. "Het is iets dat ik altijd bij me draag. Je hebt het meegemaakt en dat vergeet je niet", zegt Blind

Blind: "Je hebt het meegemaakt en dat vergeet je niet"

"Het is wel iets, waardoor je in het leven anders naar dingen kijkt. Voetbal is belangrijk, maar niet het allerbelangrijkste. Er zijn meer dingen in het leven dan voetbal", vertelt Blind in de ochtendkrant. "Na zoveel jaar elke dag op het veld staan, kun je in een sleur terechtkomen. Nu besef je weer hoe blij je mag zijn dat je überhaupt elke dag op het veld kán staan. Ongeacht op welk niveau dat is. Of je bij de amateurs speelt of op het allerhoogste niveau. Maar dat je de vrijheid hebt om te sporten wanneer je dat wil doen."

Lees ook: Sportcardioloog: "Lijkt erop dat Blind hartstilstand had"

Blind zakte in de Champions League-wedstrijd tegen Valencia voor het eerst naar de grond. Sindsdien speelt hij met een inwendige defibrillator. Zijn gezondheid wordt extra zorgvuldig in de gaten gehouden. "Daar wordt in mijn geval wel intensiever en strenger naar gekeken door de medische staf. Zodra het verantwoord is, zal ik spelen. Zo niet, dan volg ik de instructies van de medische staf. Ik ben wel eens koppig geweest in het verleden. Maar dat is niet meer het geval."

Ajax

gerelateerd