Sneijder tipt Ten Cate als de geschikte bondscoach

6 september 2020 – De naam van Henk ten Cate wordt veelvuldig in verband gebracht met het Nederlands elftal. De ervaren trainer is naar verluidt in beeld als opvolger van Ronald Koeman. Zelf liet Ten Cate weten dat hij nog niet benaderd is door de KNVB, maar dat hij wel graag zou willen. Recordinternational Wesley Sneijder zou Ten Cate graag als nieuwe bondscoach zien.

Sneijder tipt Ten Cate als de geschikte bondscoach

"Henk is net als Ronald Koeman een mensenmens. Iemand die zich wil en kan wegcijferen voor het grotere doel. Het Nederlands elftal zit nu in een bepaalde flow en de spelers weten precies wat er van wie wordt verwacht", legt hij uit aan De Telegraaf. "Zij hechten er veel waarde aan dat Dwight Lodeweges en Patrick Lodewijks in de staf blijven en bij Ten Cate zal dat veel minder een probleem zijn dan bij Van Gaal."

De Oranje-selectie is enthousiast over Lodeweges, omdat hij tactisch sterk is. "Ten Cate is als trainer ook tactisch heel sterk. Ik denk dat het een perfecte combinatie is. Ook omdat ze elkaar uit het verleden kennen en elkaar prima zullen aanvullen. Lodeweges is de rustige van de twee en Ten Cate zit er heel kort bovenop. Maar dan bedoel ik wel op een heel andere manier dan Van Gaal…"

Sneijder kan ondanks dat ook wel begrijpen dat niet iedereen staat te springen om Ten Cate bondscoach te zien worden. "Henk is assistent-trainer bij FC Barcelona en Chelsea geweest, maar heeft nooit alleen aan het roer gestaan bij een internationale topclub. Bijna alle spelers die met hem hebben gewerkt, weten echter wat een fantastische trainer én een prettig mens hij is."

Lees ook: Ten Cate hoopt op KNVB: "Zal het enorme eer vinden"

Oranje

gerelateerd