Goed nieuws: Blind doorstaat testen en pakt draad weer op

8 september 2020 – Uitstekend nieuws voor Daley Blind. De verdediger van Ajax heeft te horen gekregen dat hij de trainingen in Amsterdam weer kan hervatten. De Ajacied zakte op dinsdag 25 augustus naar de grond tijdens het oefenduel met Hertha BSC omdat zijn ICD (Implanteerbare cardioverter-defibrillator) was afgegaan. De testen hebben vervolgens geen problemen aan het licht gebracht.

Goed nieuws: Blind doorstaat testen en pakt draad weer op

Dat bevestigt Ajax via de eigen kanalen. Omdat hij tegen Hertha naar de grond zakte werd hij gewisseld en daarna uitgebreid onderzocht. Daardoor trainde de reserve-aanvoerder niet meer met de groep en moest hij zich ook afmelden voor Oranje. 'De uitslagen van de onderzoeken gaven geen aanleiding om Blind langer aan de kant te houden', laat Ajax weten. 'Vorige week is de reserveaanvoerder gefaseerd begonnen met trainen en inmiddels traint hij weer volledig mee.' Eind december werd een hartspierontsteking geconstateerd bij Blind, waarna de ICD werd geplaatst.

Het is de vraag of hij op tijd wedstrijdfit is voor het duel met Sparta van komende zondag. Dat is voor de Amsterdammers het eerste duel van het nieuwe Eredivisie-seizoen.

Ajax

gerelateerd