Levante UD
0 – 0
FC Barcelona

Volendam zet slechte start door, Ómarsson blijft maar scoren

11 september 2020 – FC Volendam heeft de slechte seizoensstart vrijdagavond een passend vervolg gegeven. In eigen huis werd na een eerdere remise tegen Telstar met 0-1 verloren van Jong FC Utrecht, dat ruim het laatste half uur bovendien met een man minder stond. Bij Excelsior was Elías Már Ómarsson opnieuw het goudhaantje.

Volendam zet slechte start door, Ómarsson blijft maar scoren

Nadat FC Volendam tegen Telstar al flink ploeterde (2-2), kwam het afgelopen week niet in actie. Tegen Jong FC Utrecht moest er beterschap getoond worden en dat gebeurde bij vlagen wel, al bleven de bezoekers uit de Domstad ook gevaarlijk in de omschakeling. Martijn Kaars en  Nick Doodeman hadden de score moeten openen namens FC Volendam, maar zagen hun pogingen worden gestopt door de uitblinkende Fabian de Keijzer. 

Na een rode kaart voor Jong FC Utrecht-speler Oussama Alou, die met een harde schop op de kuit van zijn opponent tien minuten na de thee moest vertrekken, zette FC Volendam vol aan, maar kreeg uit een heerlijk uitgespeelde counter de deksel op de neus. Hicham Acheffay kon simpel binnenlopen na breed leggen van Odysseus Velanas. En dus ging FC Volendam onderuit, het inbrengen van Francesco Antonucci en eerder al Zakaria El Azzouzi kon daar niets meer aan veranderen.

FC Dordrecht – Excelsior 1-3
Met een 6-1 zege en 4-6 nederlaag kende Excelsior een wisselende start van de Eerste Divisie, maar in beide duels was er één overeenkomst: Ómarsson maakte in elk geval twee doelpunten, tegen Almere City FC zelfs drie. Vrijdagavond maakte de IJslander in de eerste helft opnieuw twee goals, al had hij bij de 1-2 vlak voor de pauze uit een hoekschop wel een flinke dosis mazzel. Keeper Anthony Swolfs ging daarbij bovendien niet vrijuit. Met Ómarsson's goals maakte hij het vroege openingsdoelpunt van Kevin Vermeulen ongedaan en bezorgde hij zijn elftal de tweede zege van de competitie, die door de treffer van Thomas Oude Kotte nog wat ruimer uitviel. 

Overige uitslag:
FC Eindhoven – Helmond Sport 0-0

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd