Bosz huurt Arias met Bayer komend jaar van Atlético

24 september 2020, 17:22

Peter Bosz heeft zich donderdagmiddag met Bayer Leverkusen officieel versterkt met Santiago Arias. De 28-jarige vleugelverdediger wordt voor het komende seizoen gehuurd van Atlético Madrid, naar verluidt met een optie tot koop opgenomen in de deal. Na Patrik Schick is Arias de tweede grote zomeraanwinst voor die Werkself.

Dat heeft Bayer Leverkusen bekend gemaakt. Mitchell Weiser en Lars Bender zijn de andere rechtsachters in de selectie van de Nederlandse coach, die zijn selectie duidelijk wil versterken. Eerder haalde Bosz al Schick en Lennart Grill binnen, terwijl Kai Havertz en Kevin Volland vertrokken in deze transferwindow. Daardoor heeft Bayer Leverkusen ook nog wat aanvallende impulsen nodig. 

Arias werd in 2013 overgenomen door PSV van Sporting Portugal, dat hem bij La Equidad uit Colombia had gehaald. In Eindoven werkte hij zich op tot absolute sterkhouder, waarmee hij een transfer naar Atlético Madrid verdiende. Onder Diego Simeone werd hij geen vaste waarde en mocht ondanks een tot 2023 doorlopend contract verlengen. Dat gebeurt in eerste instantie dus op huurbasis.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen