De Mos heeft selectie nu vrijwel rond

7 juli 2006, 17:38

Aad de Mos, de nieuwe trainer van Vitesse, is een tevreden mens. Met de komst van Danko Lazovic heeft de oefenmeester zijn selectie voor komend seizoen vrijwel rond. "Vooral in de aanval en op het middenveld hebben we nu voldoende opties. Het is fijn om naast Mads Junker iemand er bij te hebben die doelpunten kan maken", zegt de ervaren trainer..

De Mos begon woensdag met Vitesse aan de voorbereiding op komend seizoen. Na twee dagen oriënteren heeft de oefenmeester inmiddels een aardig beeld van zijn selectie. "De eerste twee dagen heb ik de trainingen vooral overgelaten aan mijn assistenten, ik heb zelf vooral gekeken en geanalyseerd", vertelt hij tegen FCUpdate.nl. "Ik heb nu een beetje een idee hoe de selectie in elkaar zit."

Met onder meer Danko Lazovic, Mads Junker, Theo Janssen, Youssouf Hersi en Abubakari Yakubu lijkt Vitesse vooral in de aanval en op het middenveld voldoende kwaliteit te hebben. "Dat klopt, het ziet er niet slecht uit", vindt ook De Mos. "Maargoed, eigenlijk kan ik daar pas na een aantal oefenwedstrijd een echt oordeel over vellen. Maar inderdaad, op het middenveld en in de aanval hebben we vermoedelijk geen spelers meer nodig. Misschien dat we alleen in de verdediging nog een versterking kunnen gebruiken."

De komst van Lazovic is voor De Mos de slagroom op de taart. "Die jongen heeft bepaalde vaardigheden waaraan je meteen ziet dat hij iets toe kan voegen aan de selectie. Ik denk dat hij de pech heeft gehad dat hij soms op het verkeerde moment op de verkeerde plaats is geweest. Als je als 20-jarige jongen voor veel geld naar Feyenoord gehaald wordt, is het moeilijk om aan de verwachtingen te voldoen. Hopelijk is hij nu wel op het goede moment op de goede plaats."

"Soms moet je als speler één stap achteruit doen om er vervolgens twee vooruit te zetten", weet De Mos. "Bij Vitesse heeft Danko natuurlijk te maken met een heel ander soort druk dan bij Feyenoord. Je merkt in ieder geval dat hij heel gemotiveerd is. We zullen hem misschien zelfs een beetje af moeten remmen. Je ziet op de training nu al dat hij van alles tegelijk wil doen. Hij wil scoren, voorbereiden en balletjes afpakken. Dat is misschien iets te veel van het goede", lacht de ervaren oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen