Koeman: "Dit Barcelona is veel beter dan jullie misschien denken"

2 oktober 2020, 09:48

FC Barcelona won donderdagavond ook de tweede competitiewedstrijd onder leiding van trainer Ronald Koeman door Celta de Vigo met 0-3 te verslaan. De zege kwam de Catalaanse formatie niet aanwaaien, want door een rode kaart voor Clément Lenglet speelde Barça de helft van de wedstrijd met een man minder. "We hebben goed werk geleverd, ik ben zeer trots", aldus de Nederlandse trainer.

Voor Lenglet zag aan het einde van de eerste helft de wedstrijd erop. Bij een 0-1 stand kreeg hij zijn tweede gele kaart. Ansu Fati had vroeg in de wedstrijd de score geopend en na de rode kaart van Lenglet liep Barça door een eigen doelpunt van Lucas Olaza uit naar 0-2. Sergi Roberto maakte vlak voor tijd aan de laatste twijfel een einde door de 0-3 te scoren. "Met een man minder hebben we gedisciplineerd gespeeld en goede kansen gecreëerd. Daar kunnen we heel tevreden over zijn. Het was belangrijk om tijdens de rust te praten over het systeem dat we zouden spelen. We hebben heel compact gespeeld en uiteindelijk verdiend gewonnen", wordt Koeman geciteerd door Mundo Deportivo.

Boos op de scheidsrechter, die Lenglet een enigszins discutabele tweede gele kaart gaf, is Koeman niet. "Ja, het was een overtreding. Maar je kunt erover discussiëren of het een kaart was of niet. De scheidsrechter nam de beslissing en die hoeft niet te worden besproken. Het is belangrijker dat we wisten hoe we met tien man moesten spelen. Voorin hebben we spelers die het verschil kunnen maken", die die werklust van Lionel Messi en Ansu Fati prijst.

Al met al is Koeman tevreden met zijn start bij FC Barcelona. "Vanaf dag één heb ik spelers aan het werk gezien die hongerig zijn. Ze trainen met dezelfde, hoge intensiteit waarmee we vandaag hebben gespeeld. Op een moeilijk te bespelen veld hebben de spelers laten zien dat zij fysiek goed in orde zijn. Net als alle andere trainers heb ik tijd nodig, maar dit team is veel beter dan jullie misschien denken. We hebben zes punten, zeven keer gescoord en geen doelpunt tegen gekregen. Dat laat onze groei zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen