'AZ huurt voormalig Ajacied Familia-Castillo van Chelsea'

6 oktober 2020, 13:31

AZ gaat op de slotdag van de transfermarkt nog een back-up voor linksachter Owen Wijndal aantrekken. De Alkmaarders presenteren vandaag de twintigjarige Juan Familia-Castillo, die op huurbasis wordt overgenomen van Chelsea. AZ en de Londense topclub strijken momenteel de laatste plooien glad.

Familia-Castillo, die uitkomt voor het beloftenelftal van Chelsea, speelde jarenlang in de jeugd van Ajax. Afgelopen seizoen werd de linkspoot nog verhuurd aan de Amsterdammers, om ervaring op te doen in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong Ajax. Daar schopte hij het tot 23 duels. Ajax besloot de optie tot koop niet te lichten, waardoor AZ volgens Voetbal International hem graag een kans wil geven.

Familia-Castillo koos in 2016 voor een buitenlands avontuur. Chelsea overtuigde hem en legde de linksback vast tot de zomer van 2022. Het is niet duidelijk of AZ een optie tot koopt heeft bedongen. Door de komst van de jeugdinternational mag Joris Kramer op zoek naar een andere club. SC Cambuur lijkt de beste papieren te hebben voor zijn komst. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen