AZ schrijft ondanks corona en dakdrama zwarte cijfers

14 oktober 2020, 09:25

AZ heeft ondanks de coronacrisis en het dakdrama zwarte cijfers over het vorige seizoen geschreven. De Alkmaarders behaalden een nettowinst van 5,6 miljoen euro. De winst is toegevoegd aan het eigen vermogen, die per 30 juni 2020 38,8 miljoen euro bedraagt.

Exclusief transfers steeg de netto-omzet met 5,3 miljoen euro, een stijging die met name voortkomt uit de opbrengsten uit Europees voetbal. De reguliere opbrengsten uit wedstrijdbaten, sponsoring en horeca waren door de coronacrisis en het dakdrama lager dan in een normaal seizoen.

AZ hield een plus van 6,8 miljoen euro aan het transferbeleid. De transfer van Oussama Idrissi naar Sevilla werd na 1 juli 2020 gerealiseerd en wordt daarom pas in het volgende boekjaar verwerkt. De Alkmaarders verwachten door corona en het dakprobleem het nieuwe seizoen met een negatief resultaat af te sluiten. 'Door de financiële resultaten van de afgelopen jaren heeft AZ een buffer opgebouwd, waarmee het verwachte negatieve resultaat voor het seizoen 2020-2021 kan wordt opgevangen en AZ de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet.'

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen