Leipzig eist geduld Kluivert: "Geen kandidaat voor basis"

15 oktober 2020, 17:47

Justin Kluivert maakte afgelopen transferwindow de overstap van AS Roma naar RB Leipzig, dat de talentvolle aanvaller tot het einde van het seizoen huurt. In de Bundesliga hoopt Kluivert vlieguren te maken om uit te groeien tot topspeler, maar voorlopig wordt er vooral veel gevraagd van zijn geduld.

Julian Nagelsmann is tevreden over de 21-jarige aanwinst, maar is voorlopig nog niet van plan hem in zijn basisformatie op te nemen. "Nee, hij is geen kandidaat voor de eerste elf", liet Nagelsmann weten op de persconferentie in aanloop naar het duel met FC Augsburg. "We hebben veel spelers die goed in vorm zijn en al langer bij de club zitten. Justin heeft de eerste dagen problemen gehad om erin te komen. Dat is normaal, hij heeft lang niet gespeeld. Tijdens de laatste trainingen ging het al duidelijk beter met hem."

Kluivert moest het bij Roma dit seizoen doen met een rol op het tweede plan. De ex-Ajacied kwam dit seizoen tot twee duels in de Serie A, maar dat was tweemaal als invaller in de slotfase. Daarom koos hij voor een tijdelijk vertrek naar Bundesliga-topclub Leipzig, waar hij snel zijn debuut hoopt te maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen