Corona-uitbraak bij AZ: negen positieve tests, zes spelers besmet

16 oktober 2020, 21:10   Bijgewerkt: 16 oktober 2020, 21:22

Een volgende corona-uitbraak in de Eredivisie is naar buiten gekomen: bij AZ zijn vrijdag liefst negen (!) besmettingen geconstateerd. Het gaat om drie werknemers en zes spelers, van wie vier spelers uit het eerste elftal van Arne Slot. Twee spelers van Jong AZ hebben ook een positieve test afgelegd. Eerder deze week gebeurde bij FC Groningen hetzelfde. 

Dat heeft AZ vrijdagavond naar buiten gebracht. Wegens de privacy maakt de club geen namen bekend in het statement. De spelers en werknemers van de Alkmaarders zijn volgens voorschrift in quarantaine gegaan. Vooralsnog gaat de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo zaterdagavond wel gewoon door. Daarvoor zouden dertien spelers van de A-selectie besmet moeten zijn bij AZ of er gevaar moeten dreigen voor de gezondheid van de spelers van een van beide clubs. 

Lees ookCorona treft ook FC Groningen: vier besmettingen rond A-selectie

Eerder kampte AZ ook al met flink wat coronagevallen, vooral ook bij Jong AZ. Tijdens de afgelopen interlandbreak gingen Jesper Karlsson, Myron Boadu, Dani de Wit, Yukinari Sugawara, Pantelis Hatzidiakos, Albert Gudmundsson, Fredrik Midtsjø, Marco Bizot, Owen Wijndal, Teun Koopmeiners en Calvin Stengs op reis vanuit de A-selectie van AZ.

Jong AZ kwam vrijdagavond nog in actie tegen Jong Ajax, in principe gaat het duel met VVV-Venlo wel gewoon door, zo is inmiddels gecommunieerd. Wel staat het duel op de tocht als er meer besmettingen komen en dat geldt ook voor het duel met Napoli in de Europa League. De Italiaanse club weigerde eerder om af te reizen naar Juventus vanwege het coronavirus. Daarvoor kregen de Italianen een punt aftrek, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/373854/napoli-gaat-in-beroep-tegen-punt-aftrek-na-juve-verlies/,_blank,al is het tegen die straf in beroep gegaan]. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen