Aboukhlal is Idrissi dankbaar en aast nu op zijn plaats bij AZ

17 oktober 2020, 10:48

Voor Zakaria Aboukhlal was de late transfer van Oussama Idrissi naar Sevilla goed nieuws. Niet alleen omdat de aanvaller het zijn voormalig ploeggenoot bij AZ erg gunde, maar ook omdat er nu voor hem veel speeltijd lonkt in Alkmaar. Tegen Sparta (4-4) begon de linksbuiten direct in de basis en scoorde hij twee keer.

Hij hoopt dat er ook zaterdagavond tegen VVV-Venlo een basisplaats in het vat zit. Aboukhlal  kwam in 2019 over van PSV en had even nodig om zijn draai te vinden. "Door het vertrouwen van de trainer kan ik steeds meer laten zien wat ik in huis heb. Daarnaast is er met het vertrek van Oussama natuurlijk ruimte gekomen aan de linkerkant, mijn favoriete positie. Doelstellingen vind ik lastig, omdat ik niet weet hoeveel ik ga spelen dit jaar. Het is voor mij het eerste jaar dat ik tegen de basis aan zit, dus dat kan ik niet inschatten. Maar ik ga er absoluut alles aan doen om dit mijn jaar te maken", zegt hij op de clubwebsite.

Tegen Sparta droeg Aboukhlal zijn doelpunt op aan de vertrokken Idrissi. Dat was niet voor niets. "Toen ik net bij AZ kwam heeft Oussie mij heel goed opgevangen. Hij was zowel in het veld als in de kleedkamer, maar ook buiten het voetbal om als een broer voor mij. Omdat hij zo belangrijk voor mij is en omdat ik super blij voor hem was dat hij deze transfer naar Sevilla heeft afgedwongen, wilde ik laten weten dat deze goal voor hem was", zegt de twintigjarige buitenspeler.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen