AZ gaat tevreden verder: "Ik ben wel blij dat het erop zit"

17 oktober 2020, 14:23

De transferperiode was ook voor AZ een spannende tijd, omdat de grote namen in verband werden gebracht met een vertrek uit Alkmaar. Van echt concrete interesse was echter geen sprake en dus bleven de grote kanonnen bij de club. Dat gebeurde tot tevredenheid van directeur Max Huiberts.

Myron Boadu, Calvin Stengs, Teun Koopmeiners en Owen Wijndal bleven in Alkmaar. "Met de wetenschap van nu verbaast me dat niet. Ik heb gemerkt dat er veel minder geïnformeerd werd naar spelers en dat we binnen ons netwerk heel weinig geruchten hebben gehoord. Dat is echt wel een groot verschil ten opzichte van andere jaren", zegt Huiberts tegen AZ TV.

De markt zag er anders uit, zag de directeur. "Nu betekende het dat zolang de markt open is, sommige spelers nog wel met hun hoofd bij een volgende stap zitten. In dat opzicht ben ik wel blij dat het erop zit. Het is een andere transferperiode geweest dan gebruikelijk", weet Huiberts. "We hadden al een begroting gemaakt voor dit jaar, dus we wisten wat we uit konden geven en we weten ook wat er binnen moet komen. Het is alleen wel heel onzeker hoe dat er in de toekomst uit gaat zien. Hoe lang moeten we nog zonder publiek spelen? Maar voor deze window hadden we de zaken net zo voor elkaar als in elk ander jaar."

AZ werd vorig seizoen gedeeld eerste in de Eredivisie en kent nu een moeizame start. Nu staat de ploeg dertiende.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen