Slot rekent niet op coronaspelers: "Verwacht ze niet snel terug"

23 oktober 2020 – Arne Slot hoopt dit weekend met AZ de succesvolle Europese week een vervolg te geven in de Eredivisie. De Alkmaarders stuntten op bezoek bij Napoli (0-1) en azen op de eerste drie competitiepunten van het seizoen tegen ADO Den Haag. Wanneer Slot een groot deel van zijn selectie terugkrijgt, blijft voorlopig gissen.

Slot rekent niet op coronaspelers: "Verwacht ze niet snel terug"

AZ zag de coronaziekenboeg deze week met liefst dertien spelers volstromen. Daardoor kon Slot tegen Napoli onder meer geen beroep doen op Myron Boadu, Ron Vlaar en Jordy Clasie. Een snelle terugkeer verwacht hij niet. "Ik ga er niet vanuit dat we die jongens er al weer snel bij hebben. Maar ik ben geen specialist en wil niet op de stoel van de dokter gaan zitten", zei Slot op de voorbereidende persconferentie.

Daarom is het aannemelijk dat AZ ook tegen ADO met Dani de Wit als diepste spits aantreedt. "Zeker, dit zouden we ook in de Eredivisie kunnen doen. Maar we kunnen het ook op andere manieren invullen. Voor komend duel moeten we zaterdag eerst kijken hoe iedereen er fysiek voor staat en hoe de nieuwe corona-testen uitpakken. We hebben nu een kleinere groep en gaan een heel druk programma in"

Het is nog de vraag of Jonas Svensson van de partij is. De Noorse rechtsachter kreeg afgelopen weekend tegen VVV-Venlo een rode kaart, maar AZ ging niet akkoord met de schorsing. Toch baalt Slot van het feit dat zijn ploeg al drie rode prenten verzamelde in het nog prille seizoen. "Dat is niet slim, dat heb ik de jongens ook voorgehouden."

Eredivisie

gerelateerd