Ook Blind zet vraagtekens bij transfer Van de Beek naar United

25 oktober 2020 – Ook Danny Blind zet zijn vraagtekens bij de keuze van Manchester United om Donny van de Beek aan te trekken. De Engelsen trokken in de zomer de portemonnee voor de Nederlander, die weinig aan spelen toekomt in Engeland. Blind vindt het een vreemde gang van zaken.

Ook Blind zet vraagtekens bij transfer Van de Beek naar United

Bij Ziggo Sport ging de voormalig bondscoach in op de situatie van Van de Beek. "Donny is een tien", begon hij. "Je kan zeggen dat hij ook een stukje terug op zes kan spelen, maar dan moet hij tegen zijn natuur in spelen. Hij is een loper die in de zestien moet komen. Daar is hij sterk in. Je weet dat Bruno Fernandes daar staat en dat is een hele goede aankoop gebleken. Die heeft ook die loopacties en scorend vermogen. Je moet je dus afvragen 'waar word ik voor gehaald? En wat zijn de plannen van Solskjaer?' Dat kan ik niet beoordelen, dat weet ik niet. Ik had zelf het idee dat ze misschien met de punt naar achter zouden gaan spelen, maar dat doen ze niet. Ze spelen altijd met een blok van twee voor de verdediging. Hij moet daar dan voor spelen, maar daar staat Fernandes. Ik hoop dat hij de goede keuze heeft gemaakt."

Ook Patrice Evra zette in Engelse media al zijn vraagtekens bij de transfer. Hij begreep niet dat de club de middenvelder aangetrokken heeft.

Premier League

gerelateerd