Feyenoord sluit goede week in stijl af met zege op FC Groningen

8 november 2020, 16:29   Bijgewerkt: 8 november 2020, 16:35

Feyenoord gaat met een zege op FC Groningen de interlandbreak in. In de eerste helft kon het inspiratieloze team van Dick Advocaat nog niet overtuigen. Een afgekeurd doelpunt van Mark Diemers was het enige lichtpuntje aan Rotterdamse zijde. Door een treffer van Lutsharel Geertruida vanuit een hoekschop begon de tweede helft welvarend voor de thuisploeg. In de slotfase legde Steven Berghuis aan voor een penalty en zorgde hij voor de derde zege in een week (2-0).

Voor Advocaat was er geen reden om te wisselen na het goede resultaat tegen CSKA Moskou afgelopen donderdag (3-1). Op het laatste moment vond toch een wissel, noodgedwongen, onder de lat plaats. Justin Bijlow liep in de warming-up een blessure aan zijn voet op, waardoor Nick Marsman in het doel stond. De opnieuw op linksbuiten geposteerde Ridgeciano Haps wist het de verdediging van Groningen in de eerste helft nog niet lastig maken. Het was zelfs de uitploeg die de bovenliggende partij was in de eerste helft.

Het was voor Feyenoord de zoveelste waarschuwing. Tot vlak voor rust wist de thuisploeg zelf niets te creëren. Plots bloeide er een vloeiend lopende aanval op bij de Rotterdammers. Jens Toornstra gaf de bal in een keer door aan Tyrell Malacia. De linksback gaf op zijn beurt de bal goed af op Diemers, waarna de middenvelder de bal rustig het doel inschoof. De VAR keek nog even naar het doelpunt en kwam erachter dat Bryan Linssen in buitenspelpositie hinderlijk in de weg stond voor Sergio Padt. Danny Makkelie ging naar de zijkant en keurde het doelpunt af. Dit zorgde ervoor dat de twee ploegen in evenwicht de kleedkamers opzochten.

Het duurde niet lang voordat de 1-0 wel op het scorebord kwam. Steven Berghuis nam een hoekschop, nadat zijn voorzet door Bart van Hintum wat klungelig over de achterlijn eindigde. Geertruida torende in het strafschopgebied boven iedereen uit en knikte de bal tegen de touwen. Afgelopen donderdag tegen Dinamo Kiev scoorde de rechtsachter ook al. Feyenoord kwam door de voorsprong wel iets losser, maar liet nog steeds geen hoogstaand spel zijn. De thuisploeg kreeg in verhouding met de eerste helft wel meer kansen. Malacia schoot de bal tegen de buitenkant van de paal en een kopbal van Joao Teixeira werd van de lijn gehaald door Mohammed El Hankouri.

Hoogstaand was het niet van de Rotterdammers, maar er werd eindelijk weer in eigen huis gewonnen. Door de overwinning kunnen ze weer een aantal plekken stijgen in de ranglijst bij puntverlies van PSV en SC Heerenveen later vandaag. Bovendien is het de derde overwinning van deze week, waardoor Advocaat ondanks veel afwezigen en na wat onrust met een goed gevoel en binnen bereik van de Eredivisiekop de interlandbreak ingaat. 

Opstellingen en beoordelingen

Feyenoord: Nick Marsman 6, Lutsharel Geertruida 7, Uros Spajic 6.5, Marcos Senesi 6.5, Tyrell Malacia 6, Jens Toornstra 6.5, Orkun Kökcü 6 (89' Naoufal Bannis -), Mark Diemers 6 (46' Joao Teixeira 6.5), Steven Berghuis 6.5, Bryan Linssen 5 (81' Jory Wehrmann -), Ridgeciano Haps 6.5

FC Groningen: Sergio Padt 6, Damil Dankerlui 5, Bart van Hintum 5.5, Wessel Dammers 6, Ko Itakura 6, Azor Matusiwa 5.5, Ahmed El Massaoudi 6.5, Daniel van Kaam 6, Patrick Joosten 6 (66' Tomas Suslov 5.5), Remco Balk 6.5 (66' Joel van Kaam 6), Gabriel Gudmundsson 5.5 (62' Mohammed El Hankouri 6)

Manof-the-match: Lutsharel Geertruida

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen