Italiaanse media verwachten vertrek Lippi

Ger
10 juli 2006, 10:02

Na het behalen van de WK-titel tegen Frankrijk zijn enkele voorname kranten in Italië er zeker van: Marcello Lippi vertrekt als bondscoach van de Squadra Azzurra. Het contract de oefenmeester bij de nationale bond loopt aan het eind van de maand af. Lippi zelf heeft gedurende het WK voortdurend geweigerd over zijn toekomst te praten. "Laten we genieten van de successen hier. Straks zien we wel verder."

De Italiaanse coach liet overigens weten te hopen dat Zinedine Zidane terugkomt op zijn besluit om te stoppen met voetballen. De Franse middenvelder speelde een omstreden rol in de WK-finale. Hij zette zijn land via een strafschop op voorsprong, maar beging in de verlenging een onbegrijpelijke overtreding op Marco Materazzi. Door een kopstoot op de borst van de Italiaanse verdediger moest Zidane met rood het veld verlaten.

Lippi: "Al voor de wedstrijd heb ik met Zidane gesproken. Ik vertelde hem dat ik het zonde zou vinden als hij stopt. Hij is een fantastische speler en ik heb hem hoog zitten. Ik vond het jammer dat hij van het veld moest. Het is een smet als je na zo'n incident een punt achter je loopbaan zet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen