Barcelona legt gesprekken over loonverlaging tijdelijk stil

12 november 2020, 08:15

FC Barcelona heeft de onderhandelingen met de spelersgroep over het inleveren van salaris voorlopig opgeschort. De A-selectie en de club werden het maar niet eens over een verlaging van het loon, waarvoor eerder Frenkie de Jong, Marc-André ter Stegen, Clément Lenglet en Gerard Piqué wel al tekenden. Tot 23 november liggen de gesprekken om die reden stil.

Dat schrijft de NOS, dat spreekt over een afkoelingsperiode. Het eerdergenoemde viertal verlengde hun contract bij de Catalaanse club, om zo hetzelfde bedrag aan salaris over een langere periode te verdelen. Zodoende nemen de loonlasten per direct af voor FC Barcelona, dat in grote financiële problemen verkeert. Zo'n constructie hoopte de club ook te vinden met andere spelers, maar dat lukte tot dusver niet.

Als er geen akkoord wordt bereikt, zou Barça in januari 2021 mogelijk failliet kunnen gaan. Ook met de technische staf en ander personeel van de club worden gesprekken gevoerd, tot dusver nog zonder succes. In totaal is er een besparing van zo'n 190 miljoen euro nodig, wat neerkomt op dertig procent van het totale salarishuis.

Lees ook: Barcelona verlengt contracten van De Jong en drie ploeggenoten

Messi zou een van de spelers zijn met wie er geen akkoord gesloten kan worden, omdat hij niet wil meewerken en bovendien een aflopend contract heeft. Voor hem is het dus onmogelijk om hetzelfde geld over een langere periode uit te smeren, omdat hij zijn verbintenis vooralsnog niet wil verlengen. FC Barcelona is hard geraakt door de coronacrisis. De club is veel inkomsten misgelopen uit de fanshops en is bovendien erg afhankelijk van toeristen die Camp Nou bezoeken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen