Gerbrands looft Van Raaij: "Hij heeft PSV op de kaart gezet"

16 november 2020, 20:15

Dat PSV in Nederland een echte grootmacht is, is volgens Toon Gerbrands voor een groot deel te danken aan Harry van Raaij. De voormalig voorzitter die jarenlang de scepter zwaaide in Eindhoven, is maandag overleden.

De legendarische oud-voorzitter is 84 jaar geworden. Dat de kopstukken in het voetbal hem bewieroken met complimenten, zegt veel volgens Gerbrands. "Je ziet op een dag als vandaag hoe groot en belangrijk hij geweest is", vertelt de directeur van PSV aan FOX Sports. "Het is echt een icoon. Hij heeft in een bepaalde fase de club echt op de kaart gezet. Hij vond dat dit de voetbalhoofdstad van Nederland moest worden. Daar krijg je natuurlijk heel veel kritiek op uit andere delen van het land, als je dat gaat roepen, maar dat was zijn idee. Dat was zijn visie en daar stond hij ook voor. Wat anderen daarvan vonden, interesseerde hem niets."

Dat het hem gelukt is om PSV zo groot te maken, is iets waar de club nog altijd de vruchten van plukt. "Hij heeft PSV op die volgende verdieping neergezet, bij de toptwee clubs waar we nu zitten. Dat is te danken aan Harry van Raaij", zegt Gerbrands.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen