Luis Enrique: "We zijn nog niet zo goed als mensen schrijven"

19 november 2020, 18:21

Luis Enrique hoopt dat zijn ploeg vooral met beide benen op de grond blijft staan. De Spaanse bondscoach kreeg met zijn elftal veel lof na de monsterzege op Duitsland (6-0), maar ziet nog genoeg punten die verbeterd moeten worden in aanloop naar het EK 2021 en de Nations League-eindronde. "We zijn nog niet zo goed als mensen schrijven."

Dat vertelt Enrique in de Spaanse media over de ruime zege van de Spanjaarden, die eerder in deze interlandbreak gelijkspeelde tegen Nederland. "Wij hadden zes verse spelers op het veld staan, Duitsland speelde met dezelfde mensen als de wedstrijd ervoor. Dat heeft ook veel invloed gehad in dit drukke programma", wilde de oefenmeester nog van geen polonaise weten.

Lees ookOntketend Spanje leidt Duitsland met Max naar slachtbank: 6-0 (!)

Wel was de coach uiteraard content met het optreden van zijn ploeg. "Er is geen speler die ik kan uitlichten. Om een team als Duitsland op deze manier te kunnen verslaan, moet iedereen goed samenwerken. Ons plan werkte heel goed en dat geeft ons een trots gevoel. Een mooi einde van de Nations League, waarin we dertien keer hebben gescoord en slechts drie tegentreffers kregen. De spelers verdienen alle credits."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen