Slot-opvolger Jansen: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt"

6 december 2020, 15:08   Bijgewerkt: 6 december 2020, 15:13

AZ-trainer Pascal Jansen krijgt voor de rest van dit seizoen het vertrouwen van de clubleiding. Daar is de man die vrijdagochtend werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Arne Slot erg blij mee. "Het is fijn om te horen dat er vertrouwen is. Dat past goed bij AZ, in het geven van duidelijkheid."

Dat vertelde Jansen tegenover FOX Sports over de hectische afgelopen dagen. "Ik zit inmiddels 28 jaar in het betaalde voetbal, dan denk je dat je alles meegemaakt hebt. Maar dit nog niet", reageerde de nieuwe trainer van de Alkmaarders. "Ik was onderweg naar de club, toen Max mij belde. Ik heb de vervelende mededeling gehoord en was heel erg verrast. Ik wist uiteraard niets van de gesprekken van Slot."

En vervolgens kwam AZ ook nog eens met het verzoek of Jansen het stokje wilde overnemen van Slot. "Het werd me keurig gevraagd, het standpunt was helder. Ik heb het tijdens de training even laten bezinken, want het komt toch wel binnen. Ik heb heel intensief samengewerkt met Arne", reageerde Jansen, die uiteindelijk besloot om de uitdaging aan te gaan.

Lees ookHuiberts over ontslag Slot: "Hebben hem geconfronteerd"

"Het proces waar we zal zolang mee bezig zijn, daar wil ik deel van blijven uitmaken", legde hij de keuze uit om op het voorstel in te gaan. Ook had hij nog kort appcontact met Slot, zonder wie er weinig zal veranderen bij AZ. Jansen: "We hebben intensief samengewerkt en ons gedachtegoed was overeenkomstig. Dus we gaan door waar we mee bezig zijn geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen