Fàbregas prijst De Ligt: "Kan de beste ter wereld worden"

7 december 2020, 17:30

Cesc Fàbregas is zeer te spreken over Matthijs de Ligt. De 21-jarige verdediger van Juventus maakt sinds zijn debuut op zeventienjarige leeftijd bij Ajax indruk en won onder meer al de Golden Boy-titel, een prijs die Fàbregas in 2006 in de wacht sleepte. De middenvelder denkt dat De Ligt tot een van de beste verdedigers ter wereld kan uitgroeien.

Tuttosport, de organisator van de Golden Boy-verkiezing, ging bij de Spanjaard langs om te spreken over de talenten van nu. Uiteraard kwam ook De Ligt aan bod. "Ik vind hem erg goed, hij heeft een geweldige persoonlijkheid", ziet Fàbregas. "Hij kan de beste ter wereld worden, net als Sergio Ramos en in de jaren daarvoor ook Gerard Piqué en Carles Puyol."

De Ligt werd dit jaar als Golden Boy opgevolgd door sensatiespits Erling Haaland, die erop los scoort voor Borussia Dortmund. "Dat is terecht, want Haaland heeft zich enorm ontwikkeld", aldus Fàbregas. "Hij is een echte spits: hij is heel sterk en scoort veel. Hij en Kylian Mbappé zijn de spitsen van de toekomst." Beide spitsen sleepten de titel al in de wacht en worden als het aan de Spanjaard ligt opgevolgd door een andere aanvaller. "Ik denk dat Ansu Fati de grote favoriet is wanneer hij terugkeert van zijn blessure."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen