Nederlandse voetbal maakt statement rondom paarse vrijdag

9 december 2020, 14:51

Op de Nederlandse velden is er komend weekend opnieuw aandacht voor de diversiteit in het voetbal. Alle cornervlaggen zijn eenmalig in de regenboogkleuren en ook de aanvoerders dragen een band met de tekst #OneLove en de trainers, scheidsrechters en grensrechters dragen een passend speldje. Telstar speelt zelfs in een volledig regenboogtenue.

Dat heeft de Eredivisie bekend gemaakt. Dit is een initiatief van de Alliantie Gelijkspelen (John Blankenstein Foundation, NOC*NSF, KNVB, KNHB en RVFC) in samenwerking met de Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie, Vrouwen Eredivisie, VVCS, CBV en FOX Sports. Bij de betaalzender zijn bijvoorbeeld ook paarse plopkappen te zien, omdat het speelweekend begint op Paarse Vrijdag (11 december).

Ook is er aan de actie met de #AllTogetherChallenge een online challenge aan gekoppeld. Tijdens eerdere acties werd er in het Nederlandse voetbal door alle aanvoerders in betaald- en amateurvoetbal al een regenboogband gedragen, ditmaal is de actie dus veel breder getrokken. Naast de shirts van Telstar, aanvoerdersbanden, speldjes, plopkappen en regenboekhoogvlaggen, worden er in het land ook gastlessen gegeven over dit onderwerp.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen