Mvogo: "Niets aan mijn spel veranderd sinds slechte start"

14 december 2020 – Yvon Mvogo is na een moeizame start inmiddels de onbetwiste eerste keuze in het doel van PSV. De kritiek op zijn optredens zijn doen verstommen en zelf is hij daar misschien nog wel het meest blij mee. "Ik heb na de fouten nog harder gewerkt dan voorheen. Ik weet dat deze trainer me graag wilde hebben en ken mijn kwaliteiten."

Mvogo: "Niets aan mijn spel veranderd sinds slechte start"

Dat vertelt Mvogo tegenover het Eindhovens Dagblad. "Die wil ik hier laten zien. Ik ben blij in dit team", aldus de keeper, die in de beginfase bij PSV vooral aan de bal erg onzeker oogde. Maar juist dat was de reden dat trainer Roger Schmidt de doelverdediger naar Eindhoven had gehaald. Desondanks is hij vooral harder gaan trainen en heeft geen concessies gedaan aan zijn speelstijl.

"Ik heb eigenlijk niets aan mijn spel veranderd sinds die slechte start", zei Mvogo. "Als je met twee blunders start, is het een kwestie van nog harder werken en laten zien dat PSV een goede keeper heeft gekocht. Ik ben blij met hoe het nu gaat. Tegen FC Utrecht had ik veel te doen, ja, maar dat hoort soms bij mijn werk."

Dat was mede omdat Schmidt heel veel spelers naar de kant haalde bij PSV en FC Utrecht op die manier sterker kon worden. Toch veroordeelde Mvogo het wisselbeleid niet. "Dat is iets waar de trainer over beslist. Ik ben de goalie en moet gewoon mijn taak uitvoeren en het doel leeg zien te houden", hield hij zich op de vlakte. "Soms moet je de drie punten gewoon binnen zien te houden."

PSV

gerelateerd