West Brom stelt ervaren Allardyce aan als opvolger van Bilic

16 december 2020, 18:59

Sam Allardyce is de nieuwe manager van West Bromwich Albion. De 66-jarige oefenmeester moet de Engelse club helpen in de strijd tegen degradatie. De ploeg uit West Bromwich staat na een beroerde competitiestart in de gevarenzone van de Premier League en stuurde Slaven Bilic eerder vandaag de laan uit.

"Met Sam halen we een manager is huis die zichzelf heeft bewezen in de Premier League. Wij geloven met elkaar dat we een groep spelers hebben met genoeg kwaliteiten om in de Premier League te blijven", is te lezen op de website van West Brom. Allardyce keert op The Hawthorns terug op bekend terrein. Als speler was hij kortstondig actief voor de club en hij begon zijn trainersloopbaan in 1989 ook bij WBA. Daarna stond hij liefst 512 wedstrijden voor de groep op het hoogste niveau van Engeland.

WBA promoveerde afgelopen zomer, na twee seizoenen in de Football League Championship, terug naar de Premier League. In de eerste dertien wedstrijden van het nieuwe voetbaljaar pakte de club slechts zeven punten. Dinsdagavond werd er nog een puntje (1-1) gestolen bij Manchester City. Allardyce begint op zijn beurt aan zijn twaalfde club als manager. Eerder was hij werkzaam bij Limerick, Blackpool, Notts County, Bolton Wanderers, Newcastle United, Blackburn Rovers, Sunderland, Crystal Palace en Everton. In 2016 was hij bondscoach van Engeland.

Lees ook: WBA neemt dag na stunt tegen City afscheid van Bilic

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen